Lakkoavustukset

Lakkoavustukset haetaan sähköisesti omaJHL:stä.
Lakkoavustushakemus tulee haettavaksi niille jäsenille, jotka yhdistys on merkinnyt jäsenrekisterissä erilliselle lakkolistalle joko jäsenen ilmoituksen tai työpaikkatiedon perusteella. Kun tämä on tehty, ilmestyy omaJHL:n sivulle vasempaan sarakkeeseen alimmaksi otsikko "Lakkoavustushakemus", mitä klikkaamalla pääset tekemään hakemuksen. 

Jos lakkoavustus ei tule haettavaksi omaJHL:n, ota yhteyttä jäsenasiainhoitajaan toimisto.jhl36(at)gmail.com TAI puheenjohtajalle / pääluottamusmieheen Iris Pitkäahoon iris.pitkaaho(at)turku.fi  

Lakkoavustusta voi hakea 3 kuukauden ajan lakon päättymisen jälkeen. 

Lakkoavustusta ei tule hakea, jos ei ole osallistunut lakkoon. Jäsenmaksujen on oltava kunnossa, jotta lakkoavustus maksetaan. Lakkoavustus tulee haettavaksi uusille jäsenille vasta, kun jäsenyys on rekisteröity. Tässä on ollut hieman ruuhkaa, koska viime aikoina liittoon on liittynyt runsaasti uusia jäseniä. Lakkoavustus maksetaan uusille jäsenille vasta, kun ensimmäinen jäsenmaksu on maksettu. 

Lakkoavustusta haetaan JHL:n ohjeiden mukaisesti viidelle päivälle viikkoa kohden. Jos olet ollut lakossa lyhyemmän ajan, hae avustusta vain lakkopäiville. Esimerkiksi, jos sinulla on ollut lomaa tai olet saanut luvan tehdä töitä osan lakon ajasta. 

OmaJHL:n käyttöön saat tukea jäsenasiainhoitajalta maanantaisin klo 12.30-16.00, tiistaisin 12.30-17.00 ja keskiviikkoisin klo 9.30-12.00 numerosta 050 514 1936 / sähköpostilla toimisto.jhl36(at)gmail.com, tarvittaessa voit sopia tapaamisen toimistolle Yliopistonkatu 2K, talon pääty, 20100 Turku. 
Lakkoavustus ei jää saamatta, vaikka omaJHL:n käyttö ei onnistuisi. 

Lakkoavustus määritellään joka lakolle erikseen. Tällä kertaa JHL on päättänyt lakkoavustuksen määräksi 160e/päivä. Lakkoavustuksesta jää verojen jälkeen 95,20e/päivä, eli tämän verran tulee jäsenten tilille.